Oplossingen

illustraties-vooruitkijkenvoorvergevorderden-21

Laten we eens kijken naar wat er goed gaat, want er is volop hoop! De afgelopen tweehonderd jaar zijn we er allemaal op vooruit gegaan. De technologische en digitale ontwikkelingen zijn verbazingwekkend en we ontrafelen de geheimen van het DNA. We leren steeds meer over de oorzaken van levensbedreigende ziekten als kanker en over erfelijke long- en spierziekten. Hebzucht, onverdraagzaamheid en bijgeloof worden bestreden door armoedebestrijding, onderwijs en gezondheidszorg. We weten allang hoe we fossiele brandstoffen kunnen vervangen door duurzame alternatieven: energie uit Zon, wind, biomassa en de Aarde zelf. We hebben de technologie om onze moederplaneet te beschermen en te behouden. Dat is mooi, want van daaruit moeten we de ruimte gaan veroveren. Ja, we moeten van deze planeet af!

illustraties-vooruitkijkenvoorvergevorderden-25