Uitgeverij BlijvendBeklijven Boeken

illustraties-vooruitkijkenvoorvergevorderden-30

vooruitkijken-voor-gevorderden-3d-back-coverUitgeverij

BlijvendBeklijven Boeken is een uitgeverij die met haar boeken probeert jou te laten uitstijgen boven de zee van informatie die dagelijks over ons heen blijvendbeklijven_logokomt. Het zijn boeken die in zichzelf de kennisparadox proberen te omzeilen. Met de kennisparadox wordt hier bedoeld het interessante verschijnsel dat we als menselijke soort honderden miljoenen boeken hebben geproduceerd waarin zowat alles over alles is opgeschreven. Op papier weten we ook alles over alles maar de praktijk blijft bedroevend ver achter. Anders waren we allang supergelukkig geweest met zijn allen en zou er geen hebzucht, onverdraagzaamheid of bijgeloof bestaan.

Boek bestellen? Klik hier!

de-kenniskermis-boek-3d-voorkant

Informatiesurvival

Maar hoe omzeil je dan die kennisparadox? Dat advies is simpel: ken je brein, houd het klein en één ding tegelijk is fijn! Ik noem dat informatiesurvival. De kenniskermis – Overleven in een zee van informatie (Auteur Bart Flos, Uitgeverij Haystack) is zowel inleiding als aanleiding tot Vooruitkijken voor gevorderden (auteur Bart Flos, Uitgeverij BlijvendBeklijven Boeken). Beide boeken kun je lezen als borrelhapje, als dagschotel of als zesgangendiner. Je bepaalt dus zelf in welk tempo je de informatie tot je neemt. Wel zo handig.

workshops-bart-flos-veranderadvies2

 

BlijvendBeklijven Presentaties en workshops

Naast boeken vindt je op deze website ook mogelijkheden voor presentaties en workshops zoals Vooruitkijken voor gevorderden, Het rationele discours, De wetenschappelijke methode, De kunst van het uitzoomen en De kracht van de Kleine Groep. Volop mogelijkheden om je te laten inspireren maar vooral om onderling de manier waarop we discussiëren, debatteren, confronteren en conformeren te veranderen.

Bedenk: om daadwerkelijk te veranderen moeten we niet alleen als individu maar vooral ook als menselijke soort het moeilijkste doen dat er is: we moeten onze gewoontes doorbreken.

img_5439

(Vooruitkijken voor gevorderden van BlijvendBeklijven Boeken op de wetenschapstafel bij van Piere in Eindhoven)